Matkailun edistäminen

21.05.2022

Intohimomme on tehdä maakuntaa ja sen kohteita ja yrityksiä tutuksi myös omalle väelle. Kolilla on moni käynyt, entäpä Kolin keitaalla? Tai onko Kiteen Nightwish-museo jo nähty? Onko maisteltu Puukarin Pysäkin karjalaisia herkkuja? On tunnettuja kohteita ja löytämättömiä aarteita.

Maakunnan matkailukesän avaus Joensuun torilla 20.-21.5.2022

Miten edistää matkailua omassa maakunnassa? Tuodaan maakunta Joensuun torille, oli vastaus. Tapahtuma toteutettiin Joensuun Kaupunkikeskustayhdistys VIRTA ry:n kanssa ja se oli osa Kesän avausta. Toritapahtuman lisäksi vietimme toimijoiden yhteistä iltaa Teatteriravintolassa. Torilla kävi mukava kuhina, joten tapahtuma saa jatkoa. 

Keväällä 2023 lisätään tapahtuman tiedotusta koko maakunnan alueella ja kannustetaan maakunnan matkailutoimijoita ja kuntalaisia tulemaan torille sankoin joukoin. Maaliskuussa järjestetään matkailutoimijoille tilaisuus, jossa suunnitellaan kesää. Tarkoituksena on järjestää myös yhteiset tapahtuman etkot. 

Kuvagalleria

Torille rakentui matkailukylä, joka kunnalla oli oma osastonsa, lisäksi torin lavalla esitettiin maistiaisia mm. kesäteattereiden tuotannosta. Illalla kokoonnuttiin Teatteriravintolaan Matka maailman ympäri -teemalla.
Kuvat: Marja Tiittanen